Nieuwsbrief NSL
Klik hier, indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is.
Beste sporter,
Bij deze ontvang je de reguliere nieuwsbrief van maart 2014. In deze nieuwsbrief vind je veel informatie over nieuwe evenementen, verslagen van gehouden evenementen en berichten van het bestuur. Vergeet niet de agenda onderin deze nieuwsbrief te checken. Je kunt klikken op het evenement voor meer informatie. Veel leesplezier en tot de volgende keer!

Start opstapgroep 2014
Aanstaande zondag 30 maart is het weer zo ver: de opstapgroep zal dan voor het eerst trainen! Je kunt je nog opgeven als je wilt beginnen met hardlopen. In 8 weken tijd leer jij 15 minuten achter elkaar hardlopen. Dit uiteraard middels een verstandig en blessurepreventief programma. Een groot aantal opstappers uit 2013-2014 heeft inmiddels de 10 km. bij de CPC in Den Haag gelopen en loopt zondag 12 km. op de Circuit Run in Zandvoort! Je kunt hier klikken voor meer informatie en als je gezellig mee wilt komen lopen.

bestand

Bevrijdingsvuur Wageningen
Dit belooft een hele goede combinatie van sportiviteit en gezelligheid te worden! Eens in de 5 jaar organiseert de Oranjevereniging van Noordwijkerhout leuke activiteiten op 5 mei. Zo ook in 2015. Op de planning staat (zoals eerder gedaan door de NSL) het ophalen van het bevrijdingsvuur in Wageningen.  Dit vuur wordt op 4 mei om 21:00 aangestoken, waarna het overhandigd wordt via een fakkel aan deelnemende verenigingen. Het vuur zal in estafettevorm naar Noordwijkerhout worden gebracht (hardlopen en rijdend afwisselend). De volgende ochtend zal het vuur rond 10:00 overhandigd worden aan de burgermeester van Noordwijkerhout. Hoewel dit mooie plan nog niet met 100% zekerheid op de agenda van de Oranjevereniging is gezet, is er momenteel al veel enthousiasme vanuit beide verenigingen! Wij horen graag wie mee zou willen helpen het vuur naar Noordwijkerhout te brengen. Ook kunnen we de hulp van begeleiders (begeleidende fietsers, masseurs en mensen die voor wat te eten zorgen) goed gebruiken! Zie jij het wel zitten om zo’n sportieve nacht te beleven? Mail dan naar redactie@av-nsl.nl!

Verslag Nederstrandloop
Zondagochtend 23 februari klonk bij Strandrestaurant Nederzandt het startschot voor de derde editie van de Nederstrandloop. Onder het genot van flink wat zonnestralen, maar ook een pittige wind, zijn 225 deelnemers gestart voor een rondje van 7,7 of 15,5 km. De Nederstrandloop was de laatste wedstrijd van de clubcompetitie van de NSL. Het was een intensieve, maar hele gezellige ochtend bij Nederzandt! Een compleet overzicht van de uitslagen (ook van de clubcompetitie) kan hier gevonden worden. Op onze Facebookpagina vind je in het album alle foto’s.

bestand
Sportief wandelen
Naast hardlopen, kan er ook ‘sportief gewandeld’ worden bij de NSL. Met sportief wandelen gebruik je bijna net zo veel energie (calorieën) als bij hardlopen. Het tempo van de wandelgroepen ligt tussen de zes à zeven km. per uur. De belasting op de spieren en gewrichten is laag, waardoor en relatief weinig kans is op blessures. Ook voor herstellende hardlopers is dit een hele goede manier om in beweging te blijven! Er kan op zes verschillende momenten in de week gewandeld worden, onder begeleiding van zes trainers en assistenttrainers. Ook voor de wandelaars zijn er leuke evenementen, zoals de Midzomernachtwandeling (vroeg je bed uit, met z’n allen wandelen en een gezellig ontbijt ter afsluiting). Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze Coördinator Sportief Wandelen: Ria van Eeden. Haar e-mailadres is riavaneeden@kpnmail.nl.  

Berichten van het bestuur
Ledenadministratie:
Van Jane Kuurman (onze ledenadministratrice) is een overzicht ontvangen van de ins- en outs van haar administratie. In het archief zijn de belangrijkste aspecten van het NSL lidmaatschap terug te lezen.

Contributie:
Het blijkt dat sommige leden onduidelijkheid ervaren rond de hoogte van de contributie. Met name is dat het geval bij de leden die alleen deelnemen aan de trainingen Sportief Wandelen. Dit is de stand van zaken:

Contributie voor alle NSL-leden is momenteel €70,00 per jaar, waarvan in 2014 €16,20 afgedragen wordt aan de Atletiek Unie (AU) /Wandelbond. Bij nieuwe leden komt hier eenmalig €14,35 bij, voor inschrijvingskosten NSL en bonden. De Wedstrijdlicentie van de AU kost €21,95 extra. Deze contributie is als volgt tot stand gekomen:

In 2011 was de contributie nog €61,05. Op de jaarvergadering van 2012 is besloten om deze met €8,00 te verhogen. De penningmeester heeft ter vergadering uitgelegd waarom dat nodig was. Dit is in het verslag opgenomen en €69,05 werd daarbij afgerond naar €70. In 2013 is de contributie niet verhoogd en ook dit is in het verslag van de jaarvergadering terug te vinden. De contributie over 2014 is gelijk aan deze van 2013. De jaarlijkse verhoging van de contributieheffing door de AU en de KNBLO (wandelbond), is in 2013 niet doorberekend en zal ook in 2014 niet doorberekend worden.

KNBLO:
De NSL is onlangs officieel lid geworden van de Wandelsportorganisatie Nederland (www.knblo.nl). De Coördinator Sportief Wandelen, Ria van Eeden, heeft toegang tot het KNBLO intranet en kan de nodige informatie verschaffen. Mail naar trainers@av-nsl.nl.

Donateurs:
Onlangs is het NSL Donateurschap vorm gegeven. Het is nu mogelijk om je met een minimum donatie van €25,00 per jaar, te laten registreren als donateur van de NSL. Zo kun je betrokken blijven bij onze vereniging. Natuurlijk is de donatie van deze “Vrienden van de NSL” een welkome aanvulling op onze schaarse geldmiddelen. Meer kun je lezen in het bestand over donateurs in het archief.

Verenigingen fietsdag
Op 24 mei kan er weer deelgenomen worden aan de Verenigingen Fietsdag van Rabobank Bollenstreek! Hoe meer mensen er fietsen deze dag, des te groter het bedrag wordt dat in de clubkas van de NSL gestort wordt. De NSL is alvast aangemeld voor dit leuke evenement! Er kan gekozen worden voor een route van 15 of 30 km. Met een ‘uitgefietste’ route van 15 km. verdient de clubkas €5,00 en bij 30 km. €10,00. Als jij gezellig wilt fietsen met een aantal medeleden, kun je via deze link meer informatie over de startlocaties en starttijden vinden. Deelname is gratis, verzamel wat medeleden en doe gezellig mee!

ALV
Op woensdagavond 12 maart heeft de jaarlijke Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden. De vergadering werd gehouden bij Indian Restaurant Invitation. Deze avond is er gepraat over afgelopen jaar en plannen voor de toekomst, waarbij onder andere zaken als de Kerstcross, de clubkampioenschappen en de organisatie van vrijwilligers aan de orde kwamen. Op de website is een verslag van de vergadering gepubliceerd. De notulen van deze avond zullen ook nog in het archief gepubliceerd worden.

Verslag Facebook voor dummies
Op woensdag 5 maart organiseerde de redactie van de NSL de ‘Facebook voor dummies avond’. Een gezellige en leergierige club leden is deze avond aan de slag gegaan met het aanmaken van accounts, privacyinstellingen en likes. Onder het genot van een lekkere cappuccino, thee en later zelfs een biertje en een wijntje, werden er bij Lunchroom Arthur in Noordwijkerhout veel social media zaken besproken, maar met name de privacy en online veiligheid. Veel geleerd en erg gezellig!

bestand


 


Wist je dat onze Facebookpagina ook te bekijken is zonder dat je een Facebookaccount hebt of ingelogd bent? Je kunt zonder account ook gewoon blijven kijken op www.facebook.com/avnsl om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en onze foto’s te bekijken.

Agenda

05 april Estaffetteloop Hillegom
06 april Braassemloop (Z&Z)
21 april Paasloop (door de Noordwijkerhoutse Runners!)
21 april Lions Heuvelloop
04 mei Omloop van Noordwijkerhout (Z&Z)
10 mei HMS Vindictive Memorial Run
06 juni Apeldoornse Hardloop 4-daagse
22 juni Midzomernachtwandeltocht
Uitschrijven van onze nieuwsbrief
De informatie verzonden met dit email bericht is vertrouwelijk en uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van informatie door anderen dan de geadresseerde is verboden. Openbaarmaking vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan.