Klik hier, indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is.
Beste sporter,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van december. In deze winterse nieuwsbrief vind je onder andere informatie over
aankomende wedstrijden en een leuke wandeltocht in het sfeervolle verlichte centrum van Noordwijkerhout. Bovendien
lees je 
een stukje namens onze 'nieuwe' voorzitter, Winnifred Ferro. We hopen dat iedereen de winter goed en
sportief doorkomt en het (hard)lopen, ondanks het koude weer, goed vol kan blijven houden. Voor nu 
veel leesplezier toegewenst en alvast hele fijne feestdagen!

bestandHeb jij je al ingeschreven voor een van de leukste wedstrijden van het jaar?

Zondag 18 januari organiseren we de 5e Nederzandtloop bij St(r)andplaats Nederzandt, Langervelderslag 36 – 56, 2204 AH Noordwijk. Het prachtige parcours gaat over het strand richting Duindamse Slag en door het duingebied in de terug naar Nederzandt of andersom, dat hangt van het getij af. Lopers die zich inschrijven voor de 7,7 km gaan na 1 ronde richting de finish. Lopers die wat meer kilometers willen lopen, gaan door voor een tweede ronde en leggen in totaal 15,5 km af. Finishen bij de Nederstrandloop is niet zomaar finishen! Deze finish zal in je geheugen gegrift blijven staan. Want na het lopen van 1 of 2 mooie rondes over strand en duin krijgt iedereen de kans om midden op het terras van standplaats Nederzandt als een olymisch kampioen te worden onthaald!

St(r)andplaats Nederzandt zorgt rondom deze strandloop  voor heerlijke versnaperingen tegen aantrekkelijke prijzen, dus ook als je zelf niet meeloopt is er reden genoeg om als publiek de lopers aan te moedigen.  En het wordt nog leuker nu u weet dat de lopers finishen op het verwarmde terras van Nederzandt! Spektakel voor jong en oud dus. Direct na  afloop is de prijsuitreiking. Naast cadeaubonnen van de Hardloopwinkel van  35, 25 en 15 euro onder de snelste deelnemers zijn er ook verrassingsprijzen op startnummer.  Deze worden voor  verloting aangeboden door Standplaats Nederzandt. Je hoeft dus niet de snelste te zijn om in de prijzen te vallen. Kosten bij voorinschrijving voor alle afstanden is 5 euro. Alle lopers kunnen vanaf 09.30 uur tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd in het strandrestaurant Nederzandt nog inschrijven. Dan kost het wel ietsje meer: 6 euro voor beide afstanden. Meteen inschrijven? Klik dan hier.

Wandeltocht lichtjesavond Noordwijkerhout

Rondom de Witte Kerk in en door het hele centrum in Noordwijkerhout worden er weer sfeervolle kerstactiviteiten georganiseerd. Het centrum van Noordwijkerhout wordt ondergedompeld in kerstsfeer en duizenden kaarsjes, fakkels en vuurkorven veranderen het centrum in een sprookjesachtige kerstbeleving. Ondernemers trakteren je onder andere op glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep! De sfeervolle wandeltocht start vrijdag 19 december om 19:00 uur en eindigt om 21:00 uur. De tocht wordt georganiseerd door de beweegcoaches van Noordwijkerhout. Meer informatie kun je vinden op de website van de NSL of op die van de NOV (Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging).

bestand

Noteer alvast in de agenda OLIEBOLLENLOOP: zondag 28 december!

Op zondagochtend 28 december sluiten we samen het jaar af de jaarlijkse OLIEBOLLENLOOP. Dit evenement start om 09:00 op het Piet Florisdal in het bos van Hollands Duin en is in plaats van de reguliere trainingen. Zoals altijd is dit evenement bedoeld voor NSL-leden, maar omdat de Kerstcross dit jaar niet gehouden wordt, zijn ook de partners en kinderen welkom! Dit jaar staat er een grote partytent, zodat je iets meer beschut kan staan na het lopen en publiek en aanhang gezellig en "warm" kan meekijken!

We starten met een warming up en daarna is er een spel waaraan iedereen kan meedoen. Natuurlijk sluiten we omstreeks 10:30 uur af met warme chocolademelk en voor de liefhebbers een heerlijke glühwein. De oliebollen zullen ook zeker niet ontbreken! De oliebollenloop is voor en door ons allemaal. Mocht je zelf een lekker hapje/drankje mee willen nemen, wordt dat zeer gewaardeerd! Mocht je een culinaire bijdrage willen doen, horen we dit graag zodat we het e.e.a. enigszins kunnen coördineren. Mail naar kees.zoutendijk@gmail.com  Wij hopen dat jullie massaal aanwezig zullen zijn om nog even na te praten en terug te blikken over de loopprestaties van het afgelopen jaar!

bestand

Onze voorzitter Winnifred Ferro stelt zich voor

Sinds juni 2014 ben ik de voorzitter van de NSL. Daarnaast kent het dagelijks bestuur van de NSL ook een nieuwe secretaris, Cees Vink. De penningmeester Frank Verheijden maakt  het Dagelijks Bestuur (DB). Voor laatstgenoemde zijn we nog op zoek naar een opvolger. Ik ben begonnen bij de NSL in 2004 in de opstapgroep, toen nog met Kees Zoutendijk, Peter van Denzen en Frans Westheim. Na de doorstroomgroep vond ik een vaste plek bij Ton van Pinxteren. Enthousiast deed ik mee aan het Z&Z circuit, toen nog 7 wedstrijden, het SPOC, de estafette bij de Spartaan, clubkampioenschappen, etc. Iets later werd ik secretaris van de NSL en stopte daarmee toen ik ging verhuizen. Mijn interesse voor de loopsport maakte dat ik de assistent-trainerscursus volgde en aansluitend ook de opleiding Trainer loopgroepen. In vakantieperioden neem ik trainingen over van de vaste trainers.
Na een periode in het buitenland, ben ik sinds 2011 weer actief binnen de hardloopgroep. Het bevalt mij om met veel leden, hardlopers en wandelaars, contact te maken.Naast het voorzitterschap ben ik ook actief in het SPOC bestuur, doe divers ander vrijwilligerswerk en combineer dit met mijn werkzaamheden binnen de Noordwijkse politiek. Dit maakt dat ik regelmatig ’s avonds vergaderingen heb en dan niet mee kan trainen. Gelukkig is er in de wintertijd op dinsdag- en donderdagochtend training en probeer ik daar mee te doen. Als voorzitter ben ik samen met het DB actief begonnen aan het maken van een toekomstvisie/beleidsplan voor de NSL. Ik vind het belangrijk dat we weten waar we naartoe gaan: groeiend ledenaantal, goed aanbod van wandel- en hardloopgroepen, sociale activiteiten, kortom een bloeiende vereniging.Graag roep ik alle leden op om hun steentje hieraan bij te dragen en vooral niet te schromen met mij contact op te nemen.

De NSL doen we voor en met elkaar!

Sportieve groet,
Winnifred Ferro

Wie wil zich inzetten voor de NSL?


bestand


Op een aantal plekken binnen de NSL zijn leuke vacatures! Je kunt klikken op de link als jij graag een steentje bijdraagt binnen onze gezellige vereniging!

Nederzandt KerstRun!

St(r)andplaats Nederzandt organiseert dit jaar de enige échte KerstRun van Nederland! Hardloop-fun in Kerstsfeer voor jong en oud, snel en minder snel. Op 21 december klinkt om 10.30 uur het startschot bij St(r)andplaats Nederzandt aan de Langevelderslag in Noordwijk.

Er zijn dit jaar maar liefst vier afstanden:

•         De 2 km Rudolph (speciaal voor de kinderen)

•         De 4 km

•         De 8 km

•         De 12 km (voor de krachtpatsers)

Natuurlijk zijn er dit jaar weer mooie prijzen te winnen! Niet alleen voor de snelste, maar ook voor de meest originele deelnemers. Gebruik dus je creativiteit en pak die prijs!

Loop hard voor het goede doel! Met je deelname steun je het goede doel! Dit jaar gaat de opbrengst naar 3FM Serious Request, waarmee geld ingezameld wordt voor het Rode Kruis. 3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Dit jaar staat het glazen huis in Haarlem.

Kijk op de site van 3FM

Kijk ook eens op http://www.kominactie.nl/kerstrun voor meer informatie.

Inschrijven kan ter plekke tussen 09.00 uur en 10.15 uur. Om 10.15 uur begint de warming-up en het startschot vindt plaats om 10.30 uur. Inschrijven kost slechts € 5,00, waarmee u direct 3FM Serious Request steunt! 

Alle afstanden starten gelijktijdig om 10.30. Startnummer worden tot uiterlijk 10.15 uur uitgedeeld. Er zijn ter plaatse zeer beperkt omkleedpunten beschikbaar. Houd met verkleden wel rekening met het weer. Zeker op het strand kan de wind een extra 'chill' factor zijn. De Nederzandt Kerstrun is een échte strandloop. Weer of geen weer, het gaat altijd door!

Ter Speckeloop 2014

Zondag 7 december was de 2e loop van het Zorg en Zekerheid circuit in Lisse. Er waren zoals altijd 3 afstanden: de 5, de 10 en de 14,8 km. De lopers moesten 1, 2 of 3 rondjes puntenburg lopen. Het was dit keer prima weer: gelukkig droog, maar wel frisjes met 5 à 6 graden en een pittig windje uit het zuiden.Traditioneel waren er weer veel NSL-ers aanwezig. Op de lange afstand waren er zelfs 2 podiumplekken. Nico Altorf werd 2e in een tijd van 51:15 en Nancy Sieling wist zelfs als snelste vrouw in 1:01:23 de 14,8km af te leggen. Alle uitslagen zijn te vinden  op de website van het Zorg en Zekerheid circuit. De volgende loop van het Zorg en Zekerheid circuit is op 4 januari 2015, dat is de Bosloop bij Leiden Atletiek. Ook hier zijn de afstanden 5, 10 en 15 km.
bestand


Agenda
2014

Vrijdag 19 december Wandeltocht lichtjesavond
Zondag 21 december - Kerstrun Nederzandt
Zondag 28 december  Oliebollenloop
2015
Zondag 4 januari - Runnersworld Leiden Bosloop
Woensdag 7 januari - Nieuwjaarsreceptie NSL
Zaterdag 17 januari  - NK Cross
Zondag 18 januari - Nederzandtloop
Zondag 25 januari - Z&Z Uithoorns Mooiste - De Loop
Zondag 8 februari - NK 10 km. in Schoorl
Zondag 22 februari  - Baanloop (1500 meter)


                                   
Uitschrijven van onze nieuwsbrief
De informatie verzonden met dit email bericht is vertrouwelijk en uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van informatie door anderen dan de geadresseerde is verboden. Openbaarmaking vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan.

SPONSOREN 2014 VAN DE NSL
De Hardloopwinkel in Noordwijkerhout en Leiden

De Hardloopwinkel is dé hoofdsponsor van de NSL!

Voor al je hardloopschoenen, maar ook voor je kleding, goede (hardloop-)adviezen, trainingsschema's en sportvoeding kun je prima terecht bij de Hardloopwinkel. Het belang van goed materiaal wordt hier door echte vakmensen serieus genomen en zal altijd leiden tot een eerlijk advies dat past bij jouw specifieke situatie. Alle medewerkers van de Hardloopwinkel hebben zelf jarenlange ervaring in meerdere afstanden en kennen het plezier van schoenen met een goede demping en shirts die niet schuren over je rug.

Ga gewoon eens langs in Leiden of Noordwijkerhout! Je zal verrast zijn over het brede assortiment en wellicht kom je nog een leuke aanbieding tegen!

 

 

 Sport Medisch Centrum Bollenstreek

Het behandelen van sporters is mijn grootste passie en heb daarin ook veel ervaring. Door een combinatie van sportfysiotherapie, manuele therapie en dry-needling ben ik in staat om sporters (en natuurlijk ook niet sporters) op een goede manier te begeleiden in hun revalidatieproces. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel mensen behandeld met nek -en hoofdpijnklachten en migraine met manuele therapie en dry-needling. Aarzel dus niet om eens nader kennis te komen maken in mijn nieuwe behandelruimte.

Met vriendelijke groet, Royce Kortekaas (SMCB)

 

 

 Hof van Saksen

Hof van Saksen ligt midden in de prachtige natuur van Drenthe waar u lekker kunt wandelen en fietsen. In de nabije omgeving is er echter nog veel meer vermaak te vinden. Zo kunt u diverse exposities in het Drents Museum bezoeken of terug in de tijd gaan in het museumdorp Orvelte. Gaat u liever shoppen? Geen probleem, in de omgeving vindt u leuke, gezellige steden als Assen, Groningen en Emmen. Naast de activiteiten in de directe omgeving van het park zijn er ook genoeg evenementen en bezienswaardigheden te vinden in de regio.

Kortom, boek snel en geniet van een welverdiend moment in Drenthe...


 St(r)andplaats Nederzandt

Dé sponsor van de hypergezellige Nederstrandloop!

De avontuurlijk rit van bijna 2 kilometer door de prachtige duinen van Noordwijk eindigt in een andere omgeving: andere geuren, geluiden, natuur, bewegingen... Om die reden is de St(r)andplaats een nieuw land- met andere regels (vertrouw en genieten van verschillen), andere BTW (Bijzondere Toegevoegde Waarde), andere valuta (Nederzandtse Duiten) en ander volk.

Warm, gastvrij, open en servicegericht. Met de mogelijkheid om te leren (leiderschap, taal), te ontspannen (alle sporten op/rond bos, strand en water) en te “landen”!  Er is geen grens, maar wel een grensovergang- u voelt, merkt en ervaart een andere wind, een frisse bries (ook al kan het windstil zijn). En voor de “echte” buitenlanders de hapjes zijn multi-nationaal en echt Nederzandts!!!

 

 Lunchroom ARTHUR

Arthur & Yvonne sponsoren de NSL bij de MidZomerwandeling met een lekker ontbijt. In de uitspanning van Arthur eindigen we de MIdZomerNacht wandeling.  

 

 Schouten Schoenen Noordwijkerhout

Schouten Schoenen is specialist in wandelschoenen en ondersteunt de NSL-lopers bij wandelevenementen.