Indien deze nieuwsbrief niet goed afgebeeld wordt, klik dan hier voor de online versie.

 
 
 
 
 
 
 
 
  

‘’Onze nieuwe gevel, geschilderd in de nieuwste trendkleuren
uiteraard met de Rubbol XD SEMI GLOSS’’


Stylist Carolien; "Het geeft een frisse, moderne uitstraling en het is tijdloos!"

 
 
 
 
 
     
     

Het is tijd om de kwast te pakken!


Het seizoen is geopend; we hebben in de maand mei natuurlijk al een paar fantastisch mooie dagen gehad. De komende weken blijft de temperatuur ook goed. Een van de meest gestelde vragen in onze winkel is:

Wanneer is het de beste temperatuur om buiten te schilderen? 
We vroegen het één van onze Sikkens experts!
‘’De optimale verwerkingstempratuur buiten is tussen de 15 en de 25 graden celsius.’’

Het is van belang tijdig onderhoud te plegen aan het schilderwerk. Op die manier voorkom je houtrot en lekkage. 
 


 
     
  bestand  Onderhoud van het schilderwerk aan uw woning


De onderhoudscyclus van het verfsysteem wordt bepaald door een groot aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld de onderhoudscyclus van een verfsysteem toegepast op de noord-oostzijde gunstiger dan die van verfsystemen op de zuid-westzijde. Ook de mate waarin het te beschermen bouwdeel blootstaat aan zon, regen en wind is in belangrijke mate van invloed op de levensduur. Het schilderwerk op geveltimmerwerk van galerijen heeft veel minder te lijden van weer en wind dan het schilderwerk op geveltimmerwerk vlak in de gevel.  Ook de toegepaste kleur (licht of donker) kan van invloed zijn op de levensduur. Een donkere kleur heeft over het algemeen een minder grote duurzaamheid dan een lichte.  Levensduur en onderhoudscyclus worden verder beïnvloed door de kwaliteit van de ondergrond en het beglazingssysteem, de constructiewijze, het milieu en dergelijke. 
 
Met de volgende tips kunt u het schilderwerk al vanaf het begin onderhouden: Neem bij het wassen van de ramen gelijk het houtwerk met een spons of een doek af.  Zorg ervoor dat u géén schoonmaakmiddelen gebruikt die schuurmiddel, alcohol (bijvoorbeeld spiritus) of chloor bevatten. 
Het is van belang voldoende te ventileren,  zodat het aanwezige bouw- en woonvocht zich niet ophoopt in uw woning. 

Deuren, deurposten en dorpels hebben meer te lijden van beschadigingen. Probeer deze daarom te voorkomen en beschadigingen zo snel mogelijk te laten repareren en bijwerken. 
Kitaansluitingen van ramen, deuren en kozijnen mogen geen gebreken als onthechting of lekken vertonen. Herstel eventuele gebreken om inwateren en verdere schade zoals houtrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de kit die u gebruikt overschilderbaar is met de verf waarmee u wilt afwerken. 
Voor een optimale conditie van het buitenschilderwerk dient u de binnenzijde van puien (kozijnen, ramen en deuren) ook bij het onderhoud te betrekken.
 
Aanpak schadeherstel aan schilderwerk aan houten gevelpuien buiten: 
De ondergrond reinigen met een oplossing van Universol opgelost in schoon leidingwater. Na reinigen grondig naspoelen met schoon leidingwater en laten drogen. Beschadigde plaatsen schuren met schuurpapier met grofte 150. ( bij grotere beschadigingen met een schrapper de ondeugdelijke verflagen verwijderen en deze delen schuren met schuurpapier met grofte 150. Hierna het houtwerk grondig aftstoffen.  De geschuurde delen voorzien van een laagje Sikkens Rubbol Primer. Na droging de bijgewerkte plekken schuren met schuurpapier 240 en afstoffen. Bijgewerkte plaatsen voorzien van een  laag Sikkens Rubbol Primer Extra. Na droging de bijgewerkte plekken en rest van het intacte verfsysteem schuren met schuurpapier 320 en afstoffen. Vervolgens het geheel voorzien van een nieuwe aflaklaag Sikkens Rubbol XD. Voor het mooiste resultaat.
 

     
  bestand  

Tips en Tricks voor het onderhoud van uw schilderwerk

TIP 1 :
Voor een optimaal resultaat en een langdurig behoud van uw schilderwerk is het belangrijk, het goed te onderhouden! Wij adviseren daarom uw schilderwerk zo nu en dan eens schoon te maken met St. Marc. 

TIP 2:
Heeft u verfspetters op uw glas? Wij hebben daar speciale glaskrabbers voor! Het beste is om als u schilderwerk klaar is de ramen alleen te zeemen, en vervolgens na circa 2 weken de spetters van uw glas te verwijderen met deze speciale glaskrabber.

TIP 3:
Krijgt u na de regen zwarte streep vorming in uw schilderwerk? Ook daar hebben wij in de winkel een speciaal middel voor, namelijk viamond 7040 KL. U kunt het product 1:10 verdunnen met water en schoonmaken maar! U zult blij zijn met het resultaat!

TIP 4:
Avis Anti-Siliconen.
Heeft u een ondergrond die besmet is geraakt met siliconen door bijvoorbeeld siliconenkit? Dit product is speciaal ontwikkeld om toe te voegen aan uw lak of vernis, zo voorkomt u kratervorming en zogenaamde visogen in de verflaag.

 

     
 
 

LET’S GET SOCIAL ON MEDIA 

Bezoek ons op sociaalmedia :

YouTube kanaal -> elke maand een nieuw filmpje
www.youtube.com/channel/UC8jqyNhDAdW-YyHxXOenFDA

Website -> Als u op de hoogte wil blijven!
www.vankesterenschilders.nl

Facebook -> Hé, jij wil toch ook geen trend of actie missen? Like ons!
www.facebook.com/vankesterenschilders

Instagram -> Elke week een inspiratie afbeelding! Volg ons ????
www.instagram.com/van_kesteren_schilders/

Twitter -> Praat met ons mee!
www.twitter.com/vankesteren75
 

   

 
 

 

Van Kesteren Schilders
Herenstraat 36, 2215 KH Voorhout, Tel: 0252-211779, Fax: 0252-216924, E-mail: mail@vankesterenschilders.nl

 


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u uw e-mailadres aan ons heeft opgegeven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.