Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar. Klik hier voor de online versie.

image

Nummer 35  | 13 juli 2024  

In deze nieuwsbrief:

  • Woord voorzitter
  • Verkiezingsdebat 7 maart
  • Volgende café op 25 maart
  • Algemene Leden Vergadering 4 april
  • Mbo stagemarkt 20 april
  • Werkzaamheden Warmonderhekbrug

Woord voorzitter

Beste John

 

Terwijl ik dit voorwoord schrijf, zetten we een grote stap vooruit als het gaat over de coronamaatregelen: vanaf vandaag hoeven we geen 1,5 meter afstand meer te houden, het 3G-bewijs verdwijnt,  er gelden weer de normale openingstijden voor welke sector dan ook, en het mondkapje kan de prullenbak in (behalve in het ov) . Een verademing voor iedereen.

 

We zetten echter ook een paar stappen terug, als we denken aan Oekraïne. Oorlog, in 2022, ik kan er met mijn verstand niet bij. Wie zijn onze wereldleiders dat dit nog steeds kan gebeuren? Vreselijk vooral voor de inwoners van Oekraïne. Ik heb met ze te doen.

 

Maar laten we vooral niet gaan zitten somberen, hoe erg deze gebeurtenis ook is. Laten we vooral dicht bij huis blijven en ons eens te meer realiseren hoe goed we het hier hebben. Op alle vlak. Natuurlijk, het is geen makkelijke periode die we achter de rug hebben en het is nog lang niet over. Maar we zijn door het ergste heen, en dat hebben we niet alleen gedaan maar samen, met z’n allen. We waren inventief en we hielpen elkaar. Dat doen we als ondernemers, elkaar helpen daar waar nodig, lokaal kopen en samenwerken.

 

Een gezellige avond met elkaar hebben, hoort daar ook bij. En laten wij nu net een aantal mooie evenementen op het programma hebben staan, waarbij dat kan. Eerst ‘Hét grote Verkiezingsdebat van Teylingen’ op maandag 7 maart en daarna het OndernemersCafé op vrijdag 25 maart.

 

Als bestuur kijken we er naar uit jullie op (één van) beide avonden weer in levenden lijve te ontmoeten.

 

Graag tot dan.


Met ondernemende groet,
Guy Seelen
Voorzitter BPT

Verkiezingsdebat maandag 7 maart

Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom gaan wij op maandag 7 maart als ondernemend Teylingen in gesprek met onze lokale politiek. Wat houdt hun bezig, wat staat er in het verkiezingsprogramma en bovenal: wat doen zij voor de ondernemers en hoe kijken zij aan tegen bepaalde zaken die wij als ondernemers belangrijk vinden?


We gaan in dialoog, er komen stellingen voorbij en er is natuurlijk ruimte voor inbreng vanuit de zaal. Bekijk hier het programma.
 

Meld je met onderstaande knop aan voor maandag 7 maart van 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur en borrel vanaf ongeveer 21.45 uur). Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

OndernemersCafé 25 maart

Het café van januari en februari hebben we helaas moeten afblazen. Met goede moed kijken we naar 25 maart, de datum voor het OndernemersCafé.

 
Binnenkort ontvang je hier van ons een uitnodiging voor. Vertel voor nu alvast collega-ondernemers dat we op 25 maart elkaar gaan ontmoeten en dat alle ondernemers uit Teylingen (incl. partner) welkom zijn. We kijken er naar uit iedereen dan weer te zien!

 

image

Algemene Ledenvergadering 4 april

Maandag 4 april is de jaarlijkse algemene leden vergadering. Deze avond leggen wij verantwoording af aan jullie als leden en horen wij graag jullie feedback en input. 

 

Datum: 4 april 2022
Tijd: 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: volgt

Mbo stagemarkt 20 april

Een van de speerpunten van Bedrijfsleven Bollenstreek is Onderwijs en Arbeidsmarkt. Het mboRijnland werkt samen met Bedrijfsleven Bollenstreek aan een project om niet alleen stageplekken te zoeken voor hun leerlingen, maar ook arbeidsplaatsen. Sommige starters op de arbeidsmarkt hebben meer begeleiding nodig, maar ook bedrijven hebben soms begeleiding nodig om hun te laten starten. 


Anders dan in het verleden krijgen zowel de starter als de ondernemer intensievere begeleiding met als doel het voor beiden succesvol nu en in de toekomst te laten verlopen.
 

Woensdag 20 april is gepland om ondernemers uit de Bollenstreek uit te nodigen bij het mboRijnland in Leiden voor een walking dinner verzorgt door leerlingen van het mboRijnland (17:00 – 20:30 uur, geen kosten) met uitleg over dit project en de mogelijkheden voor ondernemers die verder willen en graag gemotiveerd, enthousiast, loyaal en lokaal personeel willen. Zet de datum vast in je agenda! 

 

Werkzaamheden Warmonderhekbrug

In de laatste nieuwsbrief stond dat de sloop van de fundering rond de kerst klaar zou zijn. Bij het slopen van de fundering bleek echter dat er meer en diepere funderingsresten onder water zaten dan op tekening stonden. Hierdoor is er helaas vertraging ontstaan. We rekenen erop dat de brug in mei klaar is en de weg eind mei weer geheel open is. 

Lees meer >>>

In het kader van de nieuwe AVG heeft Business Platform Teylingen jouw toestemming nodig om je te mogen informeren. Mocht je deze nieuwsbrief willen blijven ontvangen dan hoef je niets te doen. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je onderaan deze nieuwsbrief afmelden. In de privacyverklaring op de website van Business Platform Teylingen lees je wat wij met jouw persoonsgegevens doen.

 

Copyright © 2021 Business Platform Teylingen, Alle rechten voorbehouden.

 

Nieuwsbrief van Business Platform Teylingen

Business Platform Teylingen

Postbus 81, 2170 AB Sassenheim

 

Voeg ons mailadres toe aan je adresboek!

 

Wil je geen e-mails meer ontvangen van Business Platform Teylingen? 

Je kunt je hier uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Zijn je gegevens onjuist stuur dan een email naar Business Platform Teylingen.